Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Login


Take the time to read our Privacy Policy.

Reno Offline
#1 Posted : Thursday, 20 November 2014 4:04:46 AM(UTC)
Reno

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 26/04/2009(UTC)
Posts: 28

After checking the oil level of our 4.1 alloy head motor and attempting to insert the dipstick back into the dipstick tube it would not go in fully - it seems that something is preventing it from going back ?? never experienced this problem previously - can someone advise how this issue can be rectified so that the dipstick can be pushed back to its normal position ? Thanking you your reply
Jim5.0 Offline
#2 Posted : Thursday, 20 November 2014 6:17:46 AM(UTC)
Jim5.0

Rank: Veteran

Reputation:

Groups: Moderator, Registered, Veteran
Joined: 2/03/2005(UTC)
Posts: 2,898

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Pull the dipstick back out, rotate 90 degrees and try re inserting it. Repeat until it goes in.

That's what I used to do with mine from memory.

Check that the dipstick tube has not come out of it's hole in the block if rotation fails to work.

Reno Offline
#3 Posted : Friday, 21 November 2014 10:50:06 PM(UTC)
Reno

Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 26/04/2009(UTC)
Posts: 28

Thanks for the suggestion - problem fixed
Jim5.0 Offline
#4 Posted : Saturday, 22 November 2014 12:17:37 AM(UTC)
Jim5.0

Rank: Veteran

Reputation:

Groups: Moderator, Registered, Veteran
Joined: 2/03/2005(UTC)
Posts: 2,898

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
What was it?

Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2022, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.069 seconds.